sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Sateenkaarisalaatti

Tollaisella nimellä tää resepti on Tricolor simpukka makarooni pussin kyljestä joskus bongattu ja sen jälkeen hieman muunneltu. Tää salaatti ei kaipaa alkuperäisessä ohjeessa ollutta lihaa ja koska itse olen kasvissyöjä, olen sen jättänyt aina pois eikä sitä kukaan muukaan ole tähän kaivannut. Niinpä vinkkinä niillekkin joille on esimerkiksi tulossa kasvisyöjiä pippaloihin niin tää on tosi hyvä tarjottava ja käy lihansyöjillekkin. Vegaani siskolleni otan tästä aina sivuun osan ennen kuin viimeisenä lisään juustot.Tää kannattaa ehdottomasti tehdä edellisenä päivänä valmiiksi että kerkeää maustumaan kunnolla, muuten toi omenaviinietikka puskee todella läpi syödessä.

1ps Makaroonia (itse käytän yleensä sydän- tai nallemakarooneja)

Kastike:
2dl Öljyä
1dl (7-8rkl) Omenaviinietikkaa
4-6tl Sinappia
2tl Suolaa
1tl  Sokeria
2tl Sitruunapippuria
2 valkosipulin kynttä murskattuna
Välimeren mausteseosta
Persiljaa

Salaatti:
1 Kurkku
1 punainen paprika
2-3 omenaa
200g juustoa
4-5dl maissia

Mä teen ton kastikkeen aina siinä vaiheessa kun makaroonit kiehuu. Keitetyt makaroonit huuhtelen kylmällä vedellä että jäähtyvät nopeammin ja kaadan sitten ton kastikkeen joukkoon ja alan pilkkomaan salaattiaineita, pilkon ne pieniksi kuutioiksi ja lisään sekaan sitä mukaa kun teen niitä. Omenat mä pilkon kuutioiksi ja pakastan erikseen ton miehen omena-allergian takia (onneksi hänelle riittää se) ja sekoitan joukkoon seuraavana päivänä. Juuston kohdalla kannattaa varmistaa että toi on kunnolla jäähtynyt ettei ne sula sinne. Mä lisään yleensä nekin vasta seuraavana päivänä.

Tää on uskomattoman hyvää ja saa aina mielettömästi kehuja. Tällä ohjeella tulee iso kattilallinen mutta teen ton verran silloinkin kun syödään sitä kahdestaan sillä se tekee aina kauppansa. Pari kolme päivää me kahdestaan sitä syödään, eikä oo ikinä tullut kyllästymistä vastaan. Pippaloissa tää menee aina oikeastaan kaikki.Tällä kertaa tein sitä perheelle ja parille kaverille mun valmistujais kakku-kahveille, joista on tulossa muitakin reseptejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti