keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Neuvola rv 27 + Ultra Rv 28

RV 27
Reilu viikon takainen neuvola oli lääkärille terveydenhoitajaan sijaan ja lähinnä vaan tarkisteltiin että kaikki oli kunnossa.

Paino 65,9kg (62,2kg)
Verenpaine 123/70 (115/63)
Kohdunpohjankorkeus 26 (22)
vauvan:
sydämensyke +135 (155)
Liikkeet ++ (++)

Mä oon käynyt muutamia kertoja viikossa aamulla vaa'alla ja mulla on aamuisin ennen pukeutumista ja aamiasta paino siinä 64,5kg paikkeilla. Mulla on ollu jonkun verran kivuttomia supistuksia jotka joinain raskaampina päivinä saattavat tuntua epämukavammalta kuin miltä kuuluisi, tosin nyt ei oo viikkoon ollu mitään. Kuitenkin tämän takia kohdunsuu tarkastettiin uudestaan ja sielläkin oli kaikki kunnossa ja normaalia.RV 28
Raskausviikko lähti käyntiin perjantaina sokerirasituksella ja ultralla. Rasituksen tuloksista en oo ainakaan vielä kuullut mutta uskoisin kaiken olevan siltä osin kunnossa. Mulla olikin heti sen perään ultra jossa katsottiin uudestaan ne vauvan munuaisaltaat ja muutenkin että kaikki on kunnossa. Kaikki olikin hienosti ja vauvan paino arvio oli 1,2kg.

Aikaisemmin mainitsinkin etten oo pahemmin kärsinyt hormoonien aiheuttamista mieliala vaihtelusta, en oo itkeskellyt enkä suuttunut, vaan päinvastoin. No, tuli noista toi itkeskely kokeiltua lauantaina. Laitoin pyykkiä kun aloin yht'äkkiä itkemään ja mies tuli hädissään kysymään että mikä hätänä ja siinä sitten itkin et "nää typerät raskaushormoonit". Jossain vaiheessa pyykkikorikin kaatui ja eikö sekin itkettänyt, "nyt sekin kaatu". Onneks meni ohi alle kymmennessä minuutissa vaikka ei mikään maailman loistavin fiilis ollu loppu päivänä ja jäi jotenkin väsyny olo. Kävin sitten iltapäivällä harrastamassa hieman shoppailuterapiaa ja mukaan tarttui kaupungilta hiusvärit ja silver shampoo ja loppu ilta menikin niissä merkeissä. Lauantaita lukuunottamatta oon ollu selkeesti energisempi olo viimeisen viikon aikana, välillä jopa hieman levoton ja kotona tuntuu seinät kaatuvan päälle.Maha kasvaa hurjaa vauhtia niin kuin asukkikin ja tietyt jutut, kuten kyykkyyn meneminen ja sukkien laitto alkaa hankaloitumaan päivä päivältä enemmän. Joinain päivinä, riippuen vauvan asennosta, alkaa hengittäminenkin olemaan selkästi vaivalloisempaa. Selkeästi tuntee ettei keuhkoilla ole tarpeeksi tilaa laajentua kokonaan. Jatkuva vessahätä alkaa saamaan jo naurettavat mittasuhteet. Vessaan pitäisi päästä KOKO ajan. Sitä kai pahentaa toi vauvan asento kun potkut menee juuri sinne suuntaan ja epäilen että pikkukaveri on pari päivää käyttänyt virtsarakkoa istuintyynynään. Fyysisistä oireista mainittakoon vielä selkäkivut jotka vaivaavat lähinnä öisin. en pysty yhtään nukkumaan selälläni ja herään kipuihin jos unissani satun niin kääntymään. Myöskään kyljellä olo ei ole mukavaa mutta siedettävää, vaikka siinäkin heräilen välillä selkäkipuhin.


Noi kuitenkin tuntuu musta aika pikkujutuilta ja pääsääntöisesti olo on tosi hyvä sekä henkisesti että fyysisesti ja nautin raskaana olosta. Seuraavaan neuvolaan ei sitten oo enää kahta viikkoakaan mutta se taas meidän omalle neuvolatädille. Kuvat on otettu rv 28+3. Sellaisia fiilis kuulumisia tällä kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti