tiistai 13. tammikuuta 2015

4kk & 5kk Neuvolat

Tällä kertaa jätän voivottelematta venyneitä postaustaukoja, sillä tästä kuukauden välein kirjoittelusta näyttää tulleen vakio tahti. Sanonpa vaan että se ketuttaa kyllä. Ehkä se tästä vielä.Tässä välissä meillä on ollut kaksi neuvolaa, joten laitan ne molemmat tänne samalla kerralla.

Neuvola 4kk 8.12.2014 (11.11.2014)
Paino: 7890g (7330g)
Pituus: 67,3cm (65,1cm)
Päänympärys: 44,4cm (43,5cm)

Neuvola 5kk 13.1.2015
Paino: 8450g
Pituus: 70,2cm
Päänympärys: 45,3cm

Nämä kuvat pojasta on otettu 5.12. eli silloin kun 4kk tuli täyteen. Päätin alkaa ottamaan kuukausi kuvat jotta niistä voisi sitten tehdä taulun myöhemmin. Harmi että ensimmäiset 3kk jäi puuttumaan, mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan. Ehkä saisin vanhoista kuvista muokattua sellaisia että ne olivat teemaltaan samankaltaisia. Viimeisenä vielä 5kk kuvakin.Olin pitkään kahden vaiheilla kiinteiden aloituksen kanssa ja pari viikoa sitten päätin että aloitetaan sitten. Suurin motivaatio mulla oli siinä jos vaikka öihin tulisi jotakin tolkkua niin kuin päiviinkin. Meidän yöt vaihteli aika rajustikkin kahdesta yli kymmeneen herätykseen. Kaikki eivät tietenkään johtuneet nälästä mutta unen päästä vauva ei saanut enää itse kiinni, vaan piti aina imettää takaisin uneen. Sama iltaisin. Vauva nukahti vain imetykseen. Ainoa mihin vauva on nukahtanut itsekseen on vaunut ja auto. Päiväunia ei välttämättä nukuttu ollenkaan ja nekin olivat aivan miten sattuu. Ensin yritin iltavelliä mutta toi vauva on unohtanut miten pullosta imetään. Alussahan annoin pari kertaa korviketta kun oltiin hankalassa paikassa, mutta siitä tuli hirmuiset puklailut ja jonkun verran masuvaivoja, joten sen jälkeen olen sitten vaan kiltisti etsinyt paikan imettämiseen. Juu, nyt siis pullosta ei oteta mitään vaan sitä vaan pureskellaan. Siihen jäi vellien antaminen.No auttoiko kiinteät? KYLLÄ! Ensin yöt menivät melkein entistä pahemmiksi ja masu vaivasi iltaisin, eikä suoli meinannut toimia. Mutta sitten yöherätykset vähentyivät yhteen ja vauva alkoi nukkua säännölliset päiväunet, ensimmäiset puolen päivän aikaan,jotka on noin 1-3h ja toiset 20-30min illalla 18-19 aikoihin. Yöunille mennään noin ysin tai kymmenen maissa. Nyt viikon verran vauva on nukahtanut itse omaan sänkyynsä sekä päivä- että yöunille. Aamuherätykset meillä on aikaistuneet 9 pintaan mutta vauva saattaa torkkua tai touhotella mun vieressä tai omassa sängyssään omiaan ja antaa mun nukkua vielä. Tällä hetkellä kiinteitä maistellaan kolme kertaa päivässä, aamulla, iltapäivällä ja illalla. Yhteensä päivässä reilu 5tl. Tota määrää olisi voinut jo nostaa mutta mä mielelläni imetän toistaiseksi enemmän ja toikin määrä on vaikuttanut meidän elämään jo niin paljon positiivisessa mielessä että ei oo ollu tarvetta. Olisin halunnut täysimettää toisaalta pidempään, mutta tän muutoksen takia se on kyllä ollut sen arvoista.


Mitä meillä osataan?
- Käsiä käytetään jo tosi näppärästi ja se onkin koko ajan se ykkösjuttu mitä harjoitellaan
- Varpaistaan sai ensimmäisen kerran kiinni 4.12 muutaman päivän yrityksen jälkeen ja nyt niissä on kiva roikkua varsinkin kylvyssä
- Nostaa mahallaan takapuolensa konttausasentoon mutta pää pysyy vielä samaan aikaan visusti maassa. Poika muistuttaa lähinnä paikoillaan junnavaa mittarimatoa.
- Keinuu kyljeltä kyljelle ja pöyrii päänsä ympäri kuin minuutti viisari (sen seuraksena jatkuvasti puoliksi TV-tason tai sohvapöydän alla).
- Osaa pärisyttää, moiskauttaa, näyttää kieltä ja väännellä huulian hassuihin asentoihin, laulaa kun kuulee musiikkia (ehdoton ykkönen on tuiki tuiki tähtönen), lisännyt konsonantteja jokelteluun ja toistelee mum tavua, suosituin äännähdys äy.
- Monen viikon yrittämisen jälkeen keksi tänään miten sen käden yli pääsee ja kääntyi kokonaan selältä vatsalleen.


Tykkää:
-Tutkia leluja. Sitä tehdään tällä hetkellä pitkiä aikoja päivässä.
- Musiikista. Äidin laulamana oikeastaan kaikesta (se on vaavin mielestä älyttömän naurettavaa, paitsi tuiki tuiki tähtönen, jolloin vauva yleensä innostuu laulamaan mukana), leluista ja telkkarista kuuluvista on selkeät suosikit joista innostuu eniten.
- Äidistä ja Iskästä, sekä meidän hassutteluista

Ei tykkää:
- Pukeminen ei oo koskaan ollut lempipuuhaa mutta nykyään menee helposti hermot jo riisuessa.


Saatiin tänään taas niitä rokotuksiakin, mutta ainakaan vielä niistä ei ole kerennyt tulla oireita. Viimeksi nousi lämpöä ja masu tuli vähän pipiksi, joten vähän jännittää meneekö ensi yö plörinäksi. Pidetään peukkuja että selvittäisiin sillä yhdellä herätyksellä.

4 kommenttia:

  1. Kyllä nuo kiinteät vain ihmeitä joillekin lapselle tekee ;) Mukava kuulla, että olet saanut nyt itsekin nukkua! Kivoja uusia taitoja on pieni oppinut <3

    VastaaPoista
  2. Aivan ihania kuvia pikkuisesta!! :) Niin suloinen pakkaus että <3

    VastaaPoista