perjantai 28. marraskuuta 2014

Pojan 3kk neuvola ja kuulumisia

Meillä oli pari viikkoa sitten poitsun 3kk neuvola ja kuten luvuista huomaa, oli pituutta ja painoa tullu kuukaudessa aika hyvin.

Neuvola 3kk 11.11.2014 (13.10.2014)
Paino: 7330g (6320g)
Pituus: 65,1cm (61cm)
Päänympärys: 43,5cm (42,5cm)

Tää oli se inhottava neuvola kerta jolla pojan mielestä pahanmakuisen rota-rokotteen lisäksi saatiin pistokset molempiin reisiin. Mä en kammoksu yhtään piikkejä, mutta se vauvan itku oli jotakin käsittämättömän kauheaa, varsinkin kun toi meidän vauva itkee aina alahuuli pitkällä aivan lohduttoman näköisenä. Pahin itku meni onneksi ohi heti kun piikki oli ulkona ja itkeskely loppui kokonaan pienen maitobaarittelun jälkeen ja sitten oltiinkin jo ihan hymypoikaa taas. Illalla annettiin särkylääkettä kun lämpö lähti nousuun ja ne pistokohdat selkeästi vaivasivat vauvaa. Yö menikin hyvin mutta aamulla pojalta oli selkeästi veto ihan pois ja iltapäivällä se lämpökin alkoi taas nousta joten annettiin vielä toinenkin särkylääke. Suun kautta annettavasta rota rokotteesta tuli masu vähän kipeäksi joka vaivasi vielä pari päivää. Alussa olleet mahavaivat on jääneet kokonaan historiaan kun aloin katsomaan etten imetä heti kahvia juotuani. Tietysti meillä vieläkin on iälle tyypillisiä ilmavaivoja ja muita vatsanväänteitä silloin tällöin, mutta jokapäiväinen tuntien itku on historiaa. Nyt meillä asuu aika tyytyväinen hymypoika joka ei turhia itkeskele. Tällä hetken hieman vikinää aiheuttaa hampaidentulo. Voitteko uskoa? Meidän vauva aloitti kolmikuisena kovasti tekemään hampaita! Mä oon suuhun katsonut ja tunnustellut, kun vauva oli sen oloinen, nyrkit meni koko ajan suuhun ja kuolaa tuli valtavasti. Pidin kuitenkin täysin mahdollisena että hampaiden tuntuminen ja ikenien turpoaminen on vaan mun omaa kuvitelmaa, joten pyysin neuvolatätiäkin niitä kurkkamaan ja olin kuin olikin oikeassa. Se jää nähtäväksi kuinka kauan niitä tehdään ennen kun ensimmäiset puskee sieltä läpi. Vauvan isällä puhkesi ensimmäiset hampaat 4kk iässä mutta mulla "vasta" 7,5kk ikäisenä.


Kaikenlaista meillä jo osataankin ja ajattelin ne laittaa tähän listan muodossa.
- Ensimmäinen kunnollinen ja tarkoituksellinen hymy tuli reilu 6 viikon ikäisenä.
- Sylissä niska on pidelty jo pitkän aikaa ja ympärille onkin kiva sylissä kuikuilla. Lattialla niska nousee ja pysyy hienosti, mutta vaan niin kauan ja silloin kun se sattuu huvittamaan. Myös mahalta selälleen käntyminen sujuu.
- Kiinni ottamista on myös harjoiteltu jo tovi ja se sujuukin jo tosi hienosti. Ja tietysti kaikki mistä kiinni saadaan viedään suoraan suuhun.
- Ensimmäisen maailman suloisimman naurunsa päästi ääneen päivä ennen kun 3kk tuli täyteen.


Vauva tykkää:
- Pusuista
- Lämpimistä kylvyistä
- Saunomisesta
- Nakuilusta

Vauva inhoaa:
- Vaipan ja vaatteiden laittamista. Suurin inhokki on ulkovaatteet ja pipot. Mielenkiinnolla odottelen kun on vanhempi ja osaa pistää kampoihin... Ja uhma-ikäisenä? En osaa edes kuvitella.Seuraavaan 4kk neuvolaan ei olekkaan enää kuin 1½viikkoa ja vuorossa onkin lääkärintarkastus. Sitä en muista että saadaanko silläkin kerralla rokotteita vai ei.


Sellaiset kuulumiset tällä kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti