perjantai 18. huhtikuuta 2014

Geishamousse-suklaakakku

Tälläisen synttärikakun sai mies viimeviikonloppuna. Oli niin uskomattoman hyvää että ajattelin jakaa tännekkin.

Pohja:
4 kananmunaa
2dl Sokeria
1dl Vehnäjauhoja
2tl Leivinjauhetta
2rkl Kaakaojauhetta

- Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon varovasti kääntelemällä
- Kaada varovasti kakkuvuokaan ja laita 175C uuniin ja paista n. 30min. Kakku on valmis kun sitä ei tartu hammastikkuun

Täyte:
200g (2levyä) Geishaa
250g Mascarponea
2,5dl Vipsikermaa

- Sulata suklaa ja sekoita se mascarponen joukkoon
- Vaahdota vispikerma ja sekoita se suklaa-mascarpone seokseen.

Tosta täytteestä tuli tällä ohjeella heti tarpeeksi jämäkkää eikä mun tarvinnut odotella jähmettymistä.  Luulen että hieman vähempikin määrä tuota Geishaa olisi riittänyt mutta kyllä kakku maistui hyvin vieraille ja menikin melkein kokonaan. Ja hyväähän se oli. Mä tein kaksi kakkuvuokaa tuota pohjaa, toiseen lisäsin muutaman rivin tummaa suklaata sulatettuna ja toisen tein puolikkaana tuosta ohjeesta ilman suklaata. Sattui kaapista löytymään se vajaa levy niin päätin hyödyntää sen samalla. Koristeluun käytin reunoille kaakaojauheella maustettua kuohukermaa ja keskelle kaadoin sulatettua maitosuklaata ja ripottelin geishapaloja vielä sen päälle koristeeksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti